Hej SM-spelare!

Åby BMK, Askims BC, och Västra Frölunda BMK hälsar alla varmt välkomna till Ungdoms-SM 2017 by Carlton under helgen 17-19 mars. Tävlingen är ett samarrangemang mellan klubbarna och innefattar klasserna U13, U15 och U17.

Varje tävling spelas i respektive arrangerande förenings arena under fredagens kvalspel och lördagens spel till och med kvartsfinal. Söndagens semifinaler och finaler för samtliga klasser spelas i Västra Frölunda BMK:s arena, Sportarenan.

Boende/mat
Det finns två hotell som vi samarbetar med under ungdoms-SM. Scandic Mölndal samt Good Morning Mölndal. Det kommer serveras varm mat i samtliga arenor under tävlingen och Scandic erbjuder en sportbuffé på lördag kväll. Anmäl gärna i förväg om du vill ha mat på Scandic hotell på fredag och lördag kväll. Mer information finns här.

Transport
Vi kommer erbjuda transport mellan hotellen samt de olika anläggningarna. Se mer under kontakt.

Parkering
Betalparkering finns i anslutning till samtliga anläggningar.

Invigning
Invigningen startar:

 U13 Askim08:45
 U15 Frölunda10:45 
 U17 Åby10:30

Vi ser gärna ett så högt deltagande som möjligt på våra invigningar.

Återbud/ändring
Anmäl återbud/ändring snarast till berörd referee.

Uppvärmning
Det kommer finnas tillgång till flertalet uppvärmningsbanor i samtliga anläggningar.

Sjukvård
Sjukvårdskunnig personal kommer finnas i samtliga anläggningar under helgen.
Spelschema
Kval startar på fredagen enligt nedan:

 U13 Askim16:30-19:00
 U15 Frölunda15:50-20:00 
 U17 Åby16:00-19:00

Kvalen har schemalagts så sent som möjligt, med hänsyn till de nationella prov som årskurs 9 skriver samma dag. Detta medför att några kvalmatcher eventuellt kommer spelas utan domare.

Huvudturneringen startar 09:00 på lördagen i respektive arena och det spelas till och med kvartsfinaler. Semifinaler och finaler på söndag i Sportarenan med start klockan 09:00.

Samtliga matcher fram till och med kvartsfinal spelas med en huvuddomare, två linjedomare samt siffervändare. Semifinaler och finaler spelas med huvuddomare, servdomare, fyra linjedomare samt siffervändare.

Spelare önskas vara beredda och spelklara 15 minuter innan utsatt speltid.

Strängningsservice
Kommer att finnas tillgängligt i Askim racketcenter under fredagen samt lördagen, under lördagen i Åby Badmintonhall samt under hela helgen i Sportarenan.

SM-tröja
Samtliga spelare kommer få en SM-tröja.

Tävlingsdräkt/coachklädsel
Spelare och coacher som deltar i ett nationellt mästerskap, såsom ungdoms-SM, representerar sin förening. För bestämmelser rörande tävlingsdräkt, se här.

Varmt välkomna önskar

Askim Badminton Club, Västra Frölunda Badmintonklubb samt Åby Badmintonklubb